"Я млъквайте!": Денис Шаповалов избухна срещу феновете в Рим (ВИДЕО)


"Я млъквайте!": Денис Шаповалов избухна срещу феновете в Рим (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1891 0

Канадският тенисист Денис Шаповалов стартира с победа участието си на Мастърс турнира на клей в Рим, но със сигурност не спечели уважението на феновете. Световният №16 надви италианеца Лоренцо Сонего в три сета - 6-7(5), 6-3, 3-6, след над 3 часа битка на корта.

В даден момент от мача обаче Шаповалов бе бурно освиркван от феновете по трибуните, на което той изпусна нервите си и им каза да млъкват. При сервис на канадеца Сонего оспори това, че топката е била в очертанията, а съдията на стола слезе да провери.

Шаповалов също се доближи до мрежата, за да види, а след като съдията отсъди, че топката е била в аут, канадецът прескочи мрежата и опита да го убеди, че всъщност сервисът е хванал линията. По правилник обаче тенисистът няма право да преминава мрежата, за което съдията реши да го накаже с отнемане на точка.

Шаповалов не бе съгласен, че трябва да бъде наказан с отнемане на точка, като се опита да обясни на съдията, че просто е искал да му покаже къде е отпечатъкът от сервиса. Реферът обаче бе категоричен, че правилникът трябва да бъде спазен и ще му отнеме точка.

Шаповалов дори опита да говори със супервайзъра на турнира, но и от там не получи подкрепа. В същото време феновете освиркваха мощно канадеца, който накрая избухна срещу тях и им каза "shut the f*ck up", което в буквален превод означава "млъквайте".

Вижте любопитната ситуация във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички