Новак Джокович обяви Рим за "свой дом" и си пожела късмет на предстоящата надпревара


Новак Джокович обяви Рим за "свой дом" и си пожела късмет на предстоящата надпревара
Снимка: Getty Images

1407 0

Легендата на сръбския тенис Новак Джокович определи Рим като негов "втори дом" по време на пресконференция преди участието си на турнира в италианската столица. Сърбинът загуби миналогодишния финал на надпреварата от Рафа Надал, а през великата си кариера е завоювал състезанието пет пъти. 

"По отношение на подкрепата, която получавам, по отношение на усещането, което изпитвам всеки път, когато се връщам тук, мога да определя това място като мой втори дом. Мисля, че говоренето малко на италиански помага на връзката ми с местните да бъде още по-силна. Италианският манталитет е близък до сръбския по страст и емоции. Така, че за мен винаги е радост да се върна", коментира сърбинът, който е номер 1 в световната ранглиста.

Джокович, който загуби от Надал на миналогодишния финал в Рим, заяви, че формата му се възвръща, след като пропусна голяма част от сезона заради отказа му да се ваксинира срещу коронавирус.

"По-близо съм до желаното ниво с всяка седмица. Дори след почти четиричасова битка срещу Алкарас, на следващия ден се възстанових успешно и бях готов да играя. Това е положителен фактор преди Рим, както и преди голяма цел - Париж", добави сърбинът, който отпадна на турнира в Мадрид от Карлос Алкарас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички