Труден жребий в Маями: "Кибритлията на Тура" чака Григор Димитров, натам става страшно


Труден жребий в Маями: "Кибритлията на Тура" чака Григор Димитров, натам става страшно
Снимка: Getty Images

7972 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи съдбата си на турнира в Маями, част от сериите "Мастърс 1000". Хасковлията е поставен под номер 21 в основната схема, което му позволява да стартира от втория кръг и да почива в първия.

Първият му опонент ще бъде или 91-вият в света Фабио Фонини, който е известен с бурния си характер и неведнъж се е замесвал в скандали и спорове, или французинът Констант Лестиен. Той е под номер 60 в света.

Димитров не е излизал нито веднъж до момента на корта срещу Лестиен, докато с Фонини имат седем сблъсъка. Добрите новини за българския състезател са, че той е спечелил пет от тях. Фонини го е побеждавал само в Сидни и в Рим.

При евентуален успех във втория кръг Григор по всяка вероятност ще трябва да се изправи срещу Яник Синер (ако италианецът отстрани Ласло Джере/квалификант). Поглед още по-напред показва потенциална среща с Андрей Рубльов на осминафиналите и с Каспър Рууд или Александър Зверев на четвъртфиналите.

Лидер в основната схема е Карлос Алкарас, който отново се върна под номер 1 в света. Същевременно Григор Димитров изгуби позиции в световната ранглиста, но друг българин записа рекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички