Из архива: Григор отказа на три страни, домакини на Голям шлем, да играе за тях


Из архива: Григор отказа на три страни, домакини на Голям шлем, да играе за тях
Снимка: Getty Images

50325 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава нерядко да влиза в устите на критиците, които го обвиняват в недостатъчно патриотизъм. Българското издание на "Forbes" обаче напомни в края на миналата година една публична тенис тайна, свързана с първата ни ракета, а именно, че той е можел няколко пъти да се състезава за друга държава, но не го е направил.

Изданието посочва, че в зората на кариерата си хасковлията е получил предложение да се състезава за Великобритания, но той и екипът му отказват. Днес Димитров не обича да коментира тази тема и изобщо в мрежата има твърде малко информация по нея.

През 2017 година - една от най-успешните за Григор досега, баща му Димитър Господинов повдигна завесата на този въпрос още малко, като посочи, че още 2 държави са искали българинът да стане техен гражданин и техен спортист. Това са САЩ и Франция. Не може да не Ви направи впечатление, че тези 3 държави имат развит тенис и са домакини на 3 от турнирите от Голям шлем.

"Имало е предложения за гражданство не само от Франция, но и от САЩ и Англия, но Григор не се е замислял по този повод. Гордее се, че е българин и има намерение в близко бъдеще да направи една автобиография. Тогава ще се види каква е истината", каза баща му пред bTV.

Дори и да е търпял и да продължава да търпи негативи, бидейки българин, тенисистът обича страната си, въпреки че живее в Монте Карло и рядко се прибира у нас. Димитров има планове за бъдещето, в които е включена и България.

"Винаги съм искал да оставя нещо след себе си, особено в България. Говоря за клуб, академия, дори сме опитвали да го направим, но с неуспех, за жалост. Обстоятелствата в момента обаче са различни и няма смисъл да коментирам повече, преди нещата в нашата страна да се нормализират", казва звездата, цитиран от "Forbes". През 2020 година стана ясно, че Григор е основал благотворителна фондация в България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички