Битка на титани: В "дома" на Григор Димитров - Надал и Ноле подновяват спора, Алкарас също е там


Битка на титани: В "дома" на Григор Димитров - Надал и Ноле подновяват спора, Алкарас също е там
Снимка: Getty Images

12561 0

Наближава турнирът в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". Той е по-специален за най-добрия български тенисист Григор Димитров. Причината е, че той живее в Монако и неведнъж е признавал, че приема тази надпревара като един вид "домашна" и винаги се чувства отлично.

Това е и турнирът, в който има най-много победи в кариерата си - 21, а през миналата година стигна полуфиналите за втори път там. В своето юбилейно 10-о участие в Монте Карло ще има да защитава 360 точки.

Излезе и списъкът с участниците. Прави впечатление, че само Ник Кирьос от топ 40 не е заявил участие на първия голям турнир по клей за сезона. Там обаче ще бъде шампионът Стефанос Циципас, както и фаворитът за номер 1 в следващите години Карлос Алкарас.

Разбира се, няма как да не отбележим факта, че именно в Монте Карло се очаква Новак Джокович и Рафаел Надал да подновявт легендарното си съперничество. Матадора вероятно ще се завърне точно в този турнир в търсене на рекорден 12-и триумф там.

Сърбинът пък също ще е зажаднял за тенис, тъй като едва ли ще участва в Маями, където не пускат играчи, които са без ваксина. Можете да видите списъка с участващи по-долу в материала.

Турнирът започва на 9-и април. Не се знае какво точно е състоянието на първата ракета на България към момента. Въпреки че Григор Димитров напусна рано-рано Индиън Уелс заради контузия, изуми света с 2 изпълнения (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички