Трикратна шампионка на US Open се завръща в тениса на 36 години


Трикратна шампионка на US Open се завръща в тениса на 36 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1505 0

Голямата звезда от близкото минало на женския тенис Ким Клайстърс официално ще се завърне в спорта. Белгийката сложи край на кариерата си през 2007 година, когато реши да създава свое семейство. Само две години по-късно обаче тя се завърна на корта, спечели три титли от Големия шлем и през 2012 година отново каза "сбогом" на любимата си игра.

Сега обаче тя е готова отново за мачове на най-високо ниво и от 2020 година ще се включи в женската тенис схема. Клайстърс споделя, че връщането ѝ е вдъхновено от това, което направиха други майки в тура - Серина Уилямс и Виктория Азаренка.

"Майките се опитват да се борят на най-високо ниво - ето това се казва вдъхновение. Не мисля, че искам да доказвам нещо на някой, просто това е като препятствие за мен. Целта ми сега е да се запазя здрава и да се състезавам на най-високо ниво. Да видим дали ще успея да стигна до втората седмица на турнир от Големия шлем. 

За Клайстърс сега предстои да стартира с три турнира в началото на 2020 година, от които да спечели минимум 10 точки и да получи своето място в ранглистата. Като бивша №1 тя със сигурност ще има покани и "уайлд кард" за много от надпреварите през сезона.

До момента кариерата на Клайстърс включва 4 титли от Големия шлем - Australian Open 2011, US Open 2005, 2009, 2010. Освен това тя има още 41 титли на сметката си. Белгийката има и две титли на двойки от турнирите от Голямата четворка - Ролан Гарос 2003 и Уимбълдън 2003. 

А как и защо Григор Димитров, Гаел Монфис, Даниил Медведев и Матео Беретини не бяха допуснати на партито на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович след финала на US Open ще видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички