Григор Димитров ще играе в два турнира до края на септември


Григор Димитров ще играе в два турнира до края на септември
Снимка: Getty Images/Guliver

17333 0

Ракета №1 на България Григор Димитров направи своето завръщане в големия тенис по време на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Българинът стартира като №78, но с достигането си до 1/2-финал, хасковлията си гарантира завръщане сред най-добрите 25.

Въпреки че не успя да преодолее Даниил Медведев в дебютното си участие на 1/2-финал в Ню Йорк, българинът загатна, че е намерил ключа към добрата си форма, особено след успеха над Роджър Федерер.

Сега за него предстои участие в два турнира до края на месец септември. Между 23 и 29 септември Григор ще играе на турнира от сериите АТР 250 в Ченду. Там участие за момента са заявили още Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов. 

Веднага след това сънародникът ни ще замине за Пекин, за да играе в турнира от сериите АТР 500. От там той има добри спомени, след като през 2016 година игра финал, който загуби от Анди Мъри. Година по-късно бившият №3 в света стигна до 1/2-финалите преди да отстъпи на Рафаел Надал, а през 2018 година Гришо отпадна още във втори кръг след поражение от Душан Лайович. 

През тази година участие са заявили Александър Зверев, Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Матеро Беретини, Фабио Фонини, Роберто Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис и Анди Мъри.

А видео от ударът, с който Григор Димитров "спря дъха" на Роджър Федерер може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички