Треньорът на Джокович след геройския триумф на Australian Open: Срещу Димитров бях уплашен


Треньорът на Джокович след геройския триумф на Australian Open: Срещу Димитров бях уплашен
Снимка: Guliver/GettyImages

2366 0

Новак Джокович спечели 10-и трофей на Australian Open. Сърбинът си върна първото място в световната ранглиста чрез 22-рия си триумф на турнир от Големия шлем. Трябва да признаем, че Ноле нямаше особена конкуренция в Австралия.

Той продължава серията без загуба там, като един от най-трудните мачове безспорно бе срещу българина Григор Димитров. Неслучайно, докато говореше за проблемите, през които е минал Ноле, неговият треньор Горан Иванишевич призна, че е бил уплашен срещу Гришо.

В изказването си Иванишевич започна с кратко обяснение за сълзите на Джокович: "Новак задържаше всичко в себе си, а понякога имаш нужда да експлодираш и да излееш всичко".

"Изля всичко и беше много емоционален. Това определено е най-добрата победа на Новак. Не само заради случилото се миналата година, но и заради последните три седмици. Мислех, че съм видял всичко, когато той спечели тук през 2021 година, но това е невероятно.

Да играе така всеки ден, все по-добре и по-добре, е впечатляващо. 97% от играчите щяха да се оттеглят след ядрено-магнитния резонанс. Той е от друга планета. Даде всичко. Не го очаквах, бях шокиран. Срещу Димитров бях уплашен, но той преодоля всичко" - заяви още Иванишевич, цитиран от Tenniskafe. Вижте и какво заяви емоционалният Джокович след успеха на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички