"Това съперничество става все по-добро" - Новак Джокович засипа с похвали Карлос Алкарас и си спомни за битките с Рафаел Надал


"Това съперничество става все по-добро" - Новак Джокович засипа с похвали Карлос Алкарас и си спомни за битките с Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

1935 0

Новак Джокович спечели турнира в Синсинати, побеждавайки на финала Карлос Алкарас с 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4), като страхотният двубой в САЩ продължи 3 часа и 50 минути.

След сблъсъка, сърбинът отдаде дължимото на своя опонент и заяви, че това съперничество му напомня на онова, което е имал с друг испанец - Рафаел Надал:

"Усещането, което имах на корта, ми напомня малко на времената, в които се изправях срещу Рафа Надал, когато и двамата бяхме в разцвета на силите си. Не мисля, че съм играл много такива мачове през живота си. Всяка точка беше оспорвана, във всяка точка имаше битка!".

"Това съперничество става все по-добро. Той е невероятен играч. Изпитвам огромно уважение към него - такъв млад тенисист да покаже толкова много уравновесеност във важните моменти, това е впечатляващо", изтъкна Ноле по адрес на Карлос и допълни:

"Днес изиграхме три сета, но мачът продължи почти четири часа. Трябва да свалим шапка на човек като него. Той играе толкова зряло и се справя много добре с напрежението, а е само на 20 години. Не бива да забравяме колко е млад!".

"Невероятно е да играя срещу теб, да споделяме корта и да се уча. Този мач беше доста равностоен, но аз научих много от шампион като него. Поздравления за теб и за твоя щаб", пък бяха думите на Карлос Алкарас към Джокович.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров остава №19 в света, Новак Джокович е на 20 точки от Карлос Алкарас в обновената ранглиста на ATP!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички