Томи Пол се класира за полуфинала на Откритото първенство на Австралия


Томи Пол се класира за полуфинала на Откритото първенство на Австралия
Снимка: Getty Images

1792 0

Томи Пол (САЩ) се класира за първи път за полуфинал в турнирите от Големия шлем по тенис. Пол надделя над сънародника си Бен Шелтън със 7:6(6), 6:3, 5:7, 6:4 и е във финалната четворка на Откритото първенство на Австралия.

20-годишният левичар Шелтън, който дебютира в Мелбърн, сервираше много добре. Той пласира 24 аса и отрази 12 от 15 възможности за пробив на съперника, но в същото време допусна 50 непредизвикани грешки срещу 26 на Пол, което се оказа решаващо.

Томи Пол водеше с два сета и проби за 4:3 в третия, но Шелтън успя да реализира обрат и да намали изоставането си. В четвъртата част Пол стартира с брейк и запази предимството си до края, за да триумфира след малко повече от три часа игра.

"Невероятно, че съм на полуфинал. Мечта на всеки тенисист е да играе във втората седмица на турнир от Големия шлем. Още не мога да повярвам, че достигнах дотук. Много съм развълнуван. Майка ми пристигна тази сутрин от САЩ, за да ме гледа в първия ми четвъртфинал в Шлема", коментира 25-годишният Пол, който си гарантира дебют в топ 20 на световната ранглиста от идния понеделник.

За място на финала той очаква победителя от мача между деветкратния шампион Новак Джокович (Сърбия) и Андрей Рубльов (Русия), който играят по-късно днес. А ето и кое българче се класира за 1/4-финалите при юношите в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички