Стефанос Циципас не се забави много - 3:0 срещу Иржи Лехечка и вече е на 1/2-финал на Australian Open 2023


Стефанос Циципас не се забави много - 3:0 срещу Иржи Лехечка и вече е на 1/2-финал на Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

1516 0

Първата ракета на Гърция и световен №4 в ранглистата на ATP - Стефанос Циципас, се класира за полуфиналите на Australian Open 2023, побеждавайки в три сета представителя на Чехия Иржи Лехечка (№71) - 6:3, 7:6 (2), 6:4. Двубоят в Мелбърн продължи 2 часа и 19 минути!

Циципас осъществи ранен пробив в първата част и бързо дръпна с 3:0 гейма. До края нямаше повече брейкове и така сетът завърши за 37 минути при 6:3.

Вторият бе най-продължителен (точно 1 час) - и двамата печелеха подаванията си, като единствено в четвъртия гейм Стефанос трябваше да спасява пет точки за пробив. В тайбрека Лехечка бе пробит на три пъти, което беше напълно достатъчно на гърка за 7-2 и 2:0.

В заключителния трети сет Циципас се измъкна отново от трудна ситуация, спасявайки три брейкбола в седмия гейм от изоставане с 0:40. След това, при аванс от 5:4, наказа Иржи за пропиления шанс с пробив и директно затвори мача.

В спор за място на финала Стефанос Циципас ще премери сили с Карен Хачанов, който по-рано днес (24 януари) стигна до "предпоследното стъпало" в Австралия, след като противникът му се отказа заради контузия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Американец се отказа срещу руснак - Карен Хачанов е първият полуфиналист на Australian Open 2023

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички