Американец се отказа срещу руснак - Карен Хачанов е първият полуфиналист на Australian Open 2023


Американец се отказа срещу руснак - Карен Хачанов е първият полуфиналист на Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

2174 0

Руснакът Карен Хачанов (№20) е първият полуфиналист на Australian Open 2023, след като преодоля Себастиан Корда (№31) от САЩ в първия 1/4-финал в Мелбърн.

Хачанов водеше със 7:6 (5), 6:3, 3:0, когато противникът му реши да се откаже заради болки в китката на дясната ръка. Срещата им продължи 1 час и 52 минути. Така 26-годишният руснак, който е сребърен медалист от Игрите в Токио, ще играе на втори пореден 1/2-финал в турнирите от "Големия шлем" (след US Open 2022).

"Това не е начинът, по който исках да завърша мача и пожелавам бързо възстановяване на Себастиан. От друга страна обаче съм много щастлив, че се класирам на втори пореден полуфинал в турнирите от Шлема. Това показва, че упоритата работа се отплаща. Във всяка тренировка мисля какво мога да подобря в играта си. Тази увереност ме кара да играя по-добре. Не мисля за финала. Сега искам да се насладя на втория четвъртфинал и след това ще мисля за това как да се подготвя за полуфиналния мач", каза Хачанов веднага след срещата.

Той влезе по-добре в мача срещу Корда и му поведе набързо с 3:0 гейма. След това пропусна да затвори първата част на свой сервис при 5:3, но в крайна сметка измъкна първия сет в тайбрек със 7-5 точки. Проблемите на американеца започнаха да стават видими във втория сет - в първите си два сервис гейма той спаси общо три брейкбола и въпреки че успя да вземе и третото си подаване, последваха четири поредни гейма на сметката на руснака, с които той дръпна с 2:0 сета.

В заключителния трети Корда спечели само една точка в първите три гейма и реши, че е безсмислено да продължава двубоя... На полуфиналите на AO 2023 Карен Хачанов ще играе с победителя от двойката Стефанос Циципас - Иржи Лехечка!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Заформя се нов проблем Джокович - Australian Open: Местният любимец го обвини

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички