Тийм: Би било страхотно да детронирам Надал на Ролан Гарос


Тийм: Би било страхотно да детронирам Надал на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1051 0

Шампионът на US Open Доминик Тийм постави за своя цел да спечели Откритото първенство на Франция. Австриецът сподели, че би било страхотно да детронира „Краля на клея“ Рафаел Надал по пътя към трофея. Тийм винаги е играел на върхово ниво на Ролан Гарос и е способен да стигне далеч в надпреварата.

„За мен това е турнирът с най-големи успехи в миналото…така че след като спечелих първата си титла от Големия шлем, това е сега най-голямата ми цел и нещо, което наистина искам да постигна. Искам да си поставям повече краткосрочни цели, но да спечеля Ролан Гарос е нещо огромно...това е всъщност моя кариерна цел. Това е и най-голямата ми цел за годината“, каза той на Laureus Sports Awards.

Тийм добави, че задачата да надвие Надал на Ролан Гарос би било огромно предизвикателство. „Мисля, че миналата година той беше вече на 34 години и изигра може би един от най-добрите си турнири до тук, така че със сигурност той е основният фаворит. Това е едно от най-големите предизвикателства в нашия спорт – да го победиш на централния корт, така че много бих искал да го направя, когато той все още е активен“, каза 27-годишният австриец, който е номиниран за наградата на Лауреус за Световен пробив на годината през 2020.

Извън тениса, Тийм разкри, че е голям фен на английската Висша лига и в частност на Челси, като бил „много разочарован“, когато Франк Лампард бил уволнен от мениджърския пост през януари. „Имам сигурно 50 фланелки с неговото име, така че бях щастлив, когато го обявиха за мениджър. Връзката между него и клуба беше страхотна и магическа – наистина бях много тъжен, когато той напусна“, каза той, добавяйки, че се надява Лампард да се завърне един ден на „Стамфорд Бридж“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички