Сърджан Джокович: Новак ще задмине Надал и Федерер до година и половина


Сърджан Джокович: Новак ще задмине Надал и Федерер до година и половина
Снимка: Getty Images/Guliver

1222 0

Бащата на Новак Джокович Сърджан прогнозира, че световният номер 1 в тениса ще надмине постиженията на Роджър Федерер и Рафаел Надал най-късно след година и половина. В края на миналата седмица Джокович триумфира на Откритото първенство на Австралия и спечели своята 18-та титла от Големия шлем, като по този показател изостава с две от големите си съперници. В същото време сърбинът вече си гарантира, че ще подобри рекорда на Федерер за най-много седмици, прекарани на върха на световната ранглиста.

"Новак е несравним. В следващата година, година и половина, той ще стане номер 1 по всички статистически показатели. И когато се откаже, с каквото и да реши да се занимава, той ще е също толкова успешен, колкото и в тениса", заяви Сърджан Джокович пред Курир.

Известният със своите остри и понякога скандални мнения Сърджан разкритикува и журналистите за отношението им към неговия син. "Тази агония продължава вече десет години, продължават и сега, вместо по мирен начин да се предадат и да приемат, че Новак е най-добрият в света. Винаги намират някакъв проблем и вие, журналистите в Сърбия, не се ли питате кога ще имате друго такова чудо като Новак.

Защо не го величаете и не празнувате, че го има и че е постигнал това с характер и здрава работа. Вместо това слагате всички злини на първите страници, а успехите са избутани в ъгъла. Защо предавате тези грозни новини, разпространявани от журналисти от Англия, защо ги пускате в нашите медии, оставете ги да правят каквото си искат и ние да правим каквото си искаме", коментира Сърджан.

"Той се бори не само за себе си, но и за интересите на други тенисисти, които едва свързват двата края. Всички отбелязваме добрите маниери на Новак по време на цялата му кариера, как той поздравява съперниците си, как се отнася към домакините, как подава ръка и целува съперника след загуба. Кой друг спортист прави така? Той почти никога не е получил награда за феърплей, а знаете ли колко такива награди има Федерер - около 15", завършва бащата на Джокович.

А защо преди време бащата на Джокович отправи нападки към Григор Димитров - припомнете си в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички