"Нямам право да се оплаквам" - Григор Димитров направи равносметка на 2022 година


"Нямам право да се оплаквам" - Григор Димитров направи равносметка на 2022 година
Снимка: Getty Images

1755 0

"Имал съм и по-добри години, но нямам право да се оплаквам" - това заяви първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров, в интервю пред сайта на АТР. Той ще завърши сезона под №28 в света, което е и позицията, на която стартира през януари. Хасковлията записа 26 победи и допусна 22 поражения, достигайки до три полуфинала в Тура.

"Смятам, че можех да имам и по-добри резултати на някои турнири. Много щастлив съм, че се борих. Опитвам се да навляза в ритъм. Последните 3-4 месеца бяха тежки, с контузия в крака и неща, за които трябваше да се погрижа".

През годината Гришо имаше проблеми с травми, които му попречиха да се представи по-добре на някои от важните турнири. "Сега чувствам добре тялото си, което е много добра новина. Дори планирам по-ранен старт на предсезонната си подготовка, за да навляза добре в 2023-а", обяви българинът.

В интервюто, което е било записано по време на Мастърса в Париж (началото на ноември), Григор говори за предстоящата в онзи момент почивка. "Определено имам нужда от почивка, да си направя изводите за годината и много други неща, върху които работя по отношение на тялото си, играта си и така нататък".

"Търся това, което мога да подобря. Това е всичко, което искам - да се подобрявам. Имам вече направени 13 предсезонни подготовки, така че знам какво трябва да се прави. Винаги обичам да анализирам с екипа си и да планираме каква е целта ни този път, каква е целта ни за четирите, петте седмици и може би да изпробваме нови неща", каза още Димитров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров и Новак Джокович ще бъдат "соколи" между 19 и 24 декември!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички