Тенисистка: Казаха ми, че е по-добре да съм хубава и в Топ 20, отколкото грозна и номер 1


Тенисистка: Казаха ми, че е по-добре да съм хубава и в Топ 20, отколкото грозна и номер 1
Снимка: GettyImages

3244 0

Румънската тенисистка - Сорана Кърстя, разкри за една от тъмните страни на спорта. Бившата № 21 в световната ранглиста не се посвени да сподели за негативните преживявания в разгара на своята богата кариера, с цел да помогне и даде насока на по-младите свои колежки.

Кърстя коментира некоректното отношение на един от световноизвестните брандове спрямо нея. Тя разкрива, че от компанията са желали тя да изглежда добре на външен вид и да отделя повече внимание на него, за сметка на професионалната си кариера.

"Помня, когато подписах договор с "Адидас". През цялото време, поради това, че изглеждах добре, ми казваха: 'По-добре да си хубава и в Топ 20, отколкото да не изглеждаш толкова добре и да си номер 1", заявява 32-годишната състезателка пред "La Fileu". 

"Когато си в Топ 20, те гледат навсякъде. Там си 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Всяка седмица, всеки турнир. И тогава ми казаха: 'По-добре да бъдеш красива и сред 20-е, отколкото грозна и първа", допълни още тя. Тенисистката не скри разочарованието от лошия си опит. Според нея, всичко, от което подобни брандове се интересуват, са рекламата и парите.

"Тогава разбираш, че всичко е за маркетинга. Например, най-добре платените звезди са американци, китайци и японци. В Япония най-много взима Осака. Тя беше най-високоплатения атлет във всички спортове последните години. Това е пазарът. Великобритания продава, Испания също. Източна Европа - не. Не е същото и зависи много от теб и твоята същност. Как въздействаш на хората. Има значение и как се представяш", завърши Сорана Кърстя.

Ето какъв любопитен коментар направи румънката за своята колежка Серина Уилямс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички