Григор Димитров отговори със самочувствие: Кой е по-известен - той или Христо Стоичков?


Григор Димитров отговори със самочувствие: Кой е по-известен - той или Христо Стоичков?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5911 0

Най-успешният български футболист в историята несъмнено е Христо Стоичков - единственият наш сънародник, който е печелил най-ценния индивидуален приз в този спорт - "Златната топка". В тениса пък нашата гордост се нарича Григор Димитров, който стори невиждан за български състезател подвиг, достигайки третото място в световната ранглиста на ATP.

И докато бившият играч на Барселона и ЦСКА от доста време насам не е активен състезател, то първата ракета на България все още ни радва с подвизите си. Именно днес - 16 май, Григор Димитров навършва 33 години.

Фюри срещу Усик само в DAZN.com

И въпреки че е в напреднала възраст за тенис състезател, нашият Гришо е под номер 10 в световната ранглиста. За да бъде още по-добре илюстрирано - в топ 20 има само двама тенисисти, които са на 30+ години. Това са иконата на този спорт Новак Джокович (номер 1 в световната ранглиста) и Григор Димитров.

Още: Рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим

Григор Димитров или Христо Стоичков: Кой е по-известният българин?

Григор Димитров в действие

Стоичков и Димитров са две от най-големите български имена - те ще останат завинаги в историята ни и завинаги ще останат посланици на страната ни в чужбина. Кой от двамата обаче е по-популярен в България? Именно този въпрос получи Гришо.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Това се случи в специален подкаст, видя SportLive.bg. А отговорът на хасковлията не бе категоричен, но все пак с доза хумор показа и самочувствие, като спомена, че харесва шансовете, които има, за да бъде той.

Още: Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?

"Не бих могъл да кажа какво е положението към момента, защото не прекарвам много време вкъщи. Той (бел. ред. Стоичков) е изключително голямо име и изключително известна фигура в България. Все пак да кажем, че харесвам шансовете си" - отговори той.

Григор получи и други два любопитни въпроса. Единият бе дали българското сирене е най-хубавото или това по-скоро важи за гръцкото. "Българското сирене е просто невероятно. Предпочитам го" - отговори Димитров.

Другото запитване бе дали трябва да ходи с голяма охрана, когато е в България. "Не, в никакъв случай не харесвам такива неща. Българин съм, искам хората да ме виждат като един от тях. Просто на мен ми се е случило да бъда по-добър в една конкретна област. Няма разлика" - отговори той. Съвсем наскоро пък Григор Димитров призна, че тенисът е спасил живота му.

Фюри срещу Усик само в DAZN.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички