Тенис Фортуна отново анатемоса Григор Димитров, Джокович гази в Пекин


Тенис Фортуна отново анатемоса Григор Димитров, Джокович гази в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

1732 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново не беше пожален от жребия и изтегли късата клечка и за предстоящия в Шанхай турнир от серията „1000” (Мастърс). Турнирът започва в понеделник, 6 октомври, а в първия си мач световният номер 10 излиза срещу доста труден противник за първи кръг – Денис Истомин.

Истинските трудности за Григор идват след евентуалната му победа във втори кръг, когато най-вероятно би играл с Жулиен Бенето – също опитен и много коварен играч. На осминафинал Димитров най-вероятно ще се изправи срещу Кей Нишикори, който му е пряк съперник в надпреварата за финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон. На четвъртфинал пък най-вероятният противник е Роджър Федерер, а на полуфинал – Новак Джокович.

Всъщност големият късметлия при жребия е световният номер две Рафаел Надал. Причината – и Анди Мъри, който определено върви по възходяща след US Open, е в половината на Джокович, Федерер и Димитров. Мъри е най-близо до Ноле и може да играе на четвъртфинал с него. При Надал са Стан Вавринка, Томаш Бердих, Марин Чилич и Милош Раонич. Надал може да срещне испански съперник във втория и третия кръг - Фелисиано Лопес и Пабло Андухар. На четвъртфинал потенциално Рафа би играл с Раонич, а на полуфинал – с Бердих/Чилич/Вавринка.

Междувременно световният номер едно Новак Джокович се класира за финала на турнира на твърди кортове в Пекин, след убедителна победа над Анди Мъри с 6:3, 6:4.

За титлата сърбинът ще спори с победителя от мача Томаш Бердих - Мартин Клижан. За Новак това бе трета поредна победа срещу Мъри - последно той се наложи над шотландеца в 1/4 финалите на Откритото първенство на САЩ. Джокович няма загубен сет от началото на турнира в Пекин и се бори за пета титла в китайската столица. Досега той е единственият тенисист, който е печелил този турнир в цялата му история.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички