Григор Димитров победи Андухар, чака Джокович в Пекин


Григор Димитров победи Андухар, чака Джокович в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2144 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров оправда очакванията и спечели третата си победа в общо четири мача срещу испанеца Пабло Андухар. Днес Григор се наложи с 6:4, 6:4, с което си осигури среща на четвъртфиналите в Пекин със световния номер едно Новак Джокович. Тенис репутацията на сърбина е страхотна, но в добавка можем да кажем следното - той е единственият тенисист досега, който е печелил турнира в Пекин, откакто състезанието съществува - цели четири издания.

Срещата започна по-добре за Димитров, който успя да пробие още във втория гейм след добро представяне на ретур, но когато трябваше да установи контрол върху развитието на нещата „изгуби” някъде първия си сервис и допусна 0:40 в третия гейм на сета. Логично Андухар върна пробива, макар че Димитров успя да спаси две от трите точки за пробив.

Учудващо бързо разменените пробиви не бяха просто стечение на обстоятелствата, а се превърнаха в тенденция. Григор проби за 3:1, но отново първият му сервис си остана в съблекалнята и Андухар направи рибрейк. За да дойде нов пробив за Димитров – в пети пореден гейм, в който Андухар направи две двойни грешки. Най-после българинът успя да задържи сервиса си и затвърди аванса си в резултата, макар че пак не беше леко – нещата минаха през дюс. И точно когато сервираше за сета при 5:3, българинът отново беше пробит. За щастие, точно както и през целия сет, Григор веднага реагира и отговори с пробив – седми от десет гейма в сета, с което спечели първата част с 6:4.

Вторият сет тръгна по по-различен начин, за разлика от първия – без пробиви в началото, макар че и Григор имаше точка за пробив, и Андухар получи отличен шанс – цели три точки за пробив в третия гейм, но те бяха отразени от нашето момче. Нещата продължиха в същия дух, като всеки от сервиращите удържаше натиска на посрещашия, но Григор срещаше малко повече трудности. За да дойде "златният момент" - в десетия гейм на сета, когато българинът реализира решаващия пробив още от първия опит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички