Тейлър Фриц накара Стефанос Циципас да помаха за сбогом на Australian Open (ВИДЕО)


Тейлър Фриц накара Стефанос Циципас да помаха за сбогом на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1418 0

Australian Open поднесе още една изненада. Миналогодишният финалист Стефанос Циципас претърпя загуба с 6:7(3), 7:5, 3:6, 3:6 от американеца Тейлър Фриц в осминафиналната фаза, а двубоят продължи 3 часа и 4 минути.

Тейлър Фриц мина през Циципас и ще мери сили с Новак Джокович

Развой на Циципас - Фриц

Още: Медведев: Боржеш победи намиращия се в супер форма Григор, това е голямо постижение!

В първите две части на сблъсъка на всеки от двамата се наложи да спасява по два брейкбола, но все пак спечелиха своите сервиси. До края на сета нямаше други възможности за пробив и се стигна до тайбрек. Той беше решен от два минипробива в полза на американеца.

Във втората част Циципас направи пробив в подаването на Фриц в 11-ия гейм, а след това при свой сервис отрази една възможност за пробив и спечели сета, за да изравни резултата в мача.

Двамата тенисисти направиха по един равен брейк в началото на третата част, а ключов се оказа вторият пробив в полза на Тейлър Фриц в шестия гейм. Два брейка за американеца в края на четвъртия сет му донесоха успеха в мача.

26-годишният Фриц се класира за пръв път на четвъртфинал на Australian Open. Там обаче ще го чака сериозното предизвикателство наречено Новак Джокович, който по-рано се справи безпроблемно с Манарино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички