Долу ръцете от Григор Димитров - гордостта на България


Долу ръцете от Григор Димитров - гордостта на България
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

20707 0

Григор Димитров завиши изключително много очакванията към себе си в последните месеци. Най-добрият български тенисист завърши бляскаво миналия сезон, а този започна с прекъсване на сушата без трофей и триумф в надпреварата в Бризбън, част от сериите ATP 250.

Григор Димитров не заслужава негативното отношение след отпадането

Григор Димитров с трофея от Бризбън

Той показваше добра игра, макар и не толкова постоянна, колкото за края на миналата кампания. Очакванията към него се повишаваха все повече и мнозина набързо го пратиха на осминафинал на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

На откритото първенство на Австралия обаче 32-годишният българин отпадна неочаквано още в третия кръг от значително по-ниско ранкиран противник. Първата ракета на Португалия Нуно Боржеш, номер 69 в света, изигра мача на живота си и записа най-голямата победа в кариерата си, след като преди това бе победил и друг поставен в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

Още: Падна на земята и не вярваше: Какво значеше за Боржеш успеха над Григор Димитров? (ВИДЕО)

След това от десетките хиляди хвалебствия за българина, продължаващи вече толкова месеци, отново се върнахме към критиките и подигравките. Към 32-годишен състезател, намиращ се на 13-о място в света. Към активния играч, който е с най-много поредни участия на турнири от Големия шлем. Постижение, с което Григор Димитров е над Новак Джокович и е недалеч от пренаписване на тенис историята.

На възраст, на която повечето тенисисти вече са приключили с най-силните си години, Гришо е вероятно във формата на живота си (единствено 2017 година му съперничи по това отношение, като тогава стигна до номер 3 в света, но имаше и други фактори, което е различна тема).

Сезонът тепърва започва и няма състезател, който да може да поддържа едно и също ниво за дълга поредица от месеци. Освен Новак Джокович и преди време другите двама големи - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Ниво, което Григор показва (поне) от октомври месец 2023 година.

Разочарованието за феновете му е голямо, но е още по-болезнено за Димитров. И въпреки това - целите за годината си остават, а както той се изрази - ще продължава да се радва на последните си години в професионалния спорт.

Още: Григор Димитров спечели изумителна сума пари на Australian Open въпреки поражението - при рекорден награден фонд

Този пример трябва да взимаме и ние, неговите фенове. Дори да не постигне нищо повече в кариерата си. Защото съвсем скоро наближава моментът, в който ще се надяваме с години да видим играч в тениса, който поне да доближи успехите, които Димитров е стигнал. А угрозата това да се окаже олицетворение на САЩ 94', но в тениса, е огромна.

П.С. Нека не бъдем като австралиеца на снимката, грозно крещял срещу Григор в мача срещу Кокинакис!

Фен на Australian Open крещи срещу Григор Димитров

Автор: Кристиян Иванов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички