Тежко начало за Пиронкова, сестри Уилямс една срещу друга на 1/8-финал


Тежко начало за Пиронкова, сестри Уилямс една срещу друга на 1/8-финал
Снимка: Getty Images/Guliver

1842 0

Цветана Пиронкова нямаше особен късмет при жребия за стартиращия през следващата седмица тенис турнир от Големия шлем Уимбълдън.

Още в първи кръг българската тенисистка ще трябва да се изправи срещу представителката на Швейцария Белинда Бенчич, която подобно на Цвети се намира в много добра форма преди най-силния турнир на трева през сезона.

Според първите прогнози, именно този двубой ще е най-интересен в първия кръг на надпреварата при жените. Пиронкова е традиционно силна на трева, докато Бенчич е едва на 18 години и е считана за един от най-големите таланти в тура.

При победа Пиронкова се изправя срещу победителката от срещата Виталия Дятченко - Ана Лена Фрийдсман. В трети кръг пък има потенциално балканско дерби срещу Ана Иванович.

Другата представителка на България Сесил Каратанчева изтегли нелош жребий, след като се падна със Силвия Солер Еспиноза. При победа тя ще играе най-вероятно срещу Тимеа Бачински (Швейцария). При добро представяне още на осминафинал Каратанчева може да срещне Симона Халеп.

Интересен факт е, че Виктория Азаренка попадна в половината на Серина Уилямс и двете могат да се срещнат още на четвъртфинал. Освен това Серина може да се наложи да мери сили със сестра си Винъс на осминафинал.

Мария Шарапова - приятелката на Григор Димитров, е поставена под номер 4 и ще се изправи в първи кръг срещу Йоана Конта - представителка на Великобритания.

В нейната част от схемата са Флавия Пенета, Андреа Петкович и финалистката от "Ролан Гарос" Луцие Шафаржова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички