Цвети Пиронкова надигра световната №22 в Ийсбърн


Цвети Пиронкова надигра световната №22 в Ийсбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1387 0

Цветана Пиронкова показа наглед, че "тревата" ѝ е любимата настилка, след като удар и със 7:5, 7:5 (0) Саманта Стосър, побеждавайки я за пръв път в 6-те мача между двете.

В Ийстбърн (с награден фонд 710 хиляди долара) пловдивчанката изигра изключително добър двубой, в който доминираше на корта и заслужено спечели в два сета.

Благодарение на победата си Цвети си гарантира 8,700 хиляди долара от наградния фонд. Освен това тя завоюва 55 точки за световната ранглиста, а в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Доминика Цибулкова или Луцие Шафаржова.

Първият пробив в мача дойде при 2:2, когато Пиронкова съумя да се възползва от неточностите в играта на Стосър. За съжаление Пиронкова не съумя да задържи предимството си и допусна моментален рибрейк, но при 4-4 отново спечели подаването на Стосър и получи шанс да сервира за първия сет.

В този момент Стосър отново намери сили да направи моментален рибрейк. Проблемите при сервиса ѝ обаче останаха, а при третия пробив за Пиронкова австралийката не успя да се върне в сета - 7:5.

В следващия сет двете отново си рамениха по два пробива и, въпреки че Цвети имаше повече шансове, тя не успя да спечели сета без тайбрек. В него обаче българката беше безкомпромисна и го спечели без да предаде нито една точка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички