Жребият на Уимбълдън е хвърлен, добър поток за Григор Димитров


Жребият на Уимбълдън е хвърлен, добър поток за Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

2087 0

Днес беше теглен жребият за най-емблематичния тенис турнир от Големия шлем - Уимбълдън.

Българският номер 1 Григор Димитров попадна в сравнително лесен поток, като ще има лесна задача в първите два кръга. Той ще трябва да се изправи срещу Федерико Далбонис (Аржентина) в първия си мач, а във втория кръг ще се изправи евентуално срещу Лукаш Лацко или американеца Стив Джонсън.

Трудната част за Димитров почва в третия кръг, като той ще се изправи срещу френския тенисист Ришар Гаске - десничар със солиден бекхенд с една ръка.

На осминафиналите и четвъртфиналите пък следват Милош Раонич и Стан Вавринка, като Димитров трябва да стигне поне полуфинал, ако иска да защити точките си (720) от миналогодишното издание. Стигне ли до полуфинал, там отново ще го чака Новак Джокович.

Много тежък жребий изтегли представителят на Великобритания Анди Мъри, който още на осминафинал може да се срещне с Цонга, а след това следват потенциални срещи с Надал и Роджър Федерер.

Новак Джокович почва срещу Филип Колшрайбер, като най-вероятно във втория кръг ще се изправи срещу Лейтън Хюит, за когото това е последна изява на кортовете в "Ол Ингланд Клъб".  В следващите си мачове той най-вероятно ще срещне Томич, Андерсон и на четвъртфинал - Кей Нишикори. 

От основните фаворити най-лек жребият изглежда за Роджър Федерер, който ще играе срещу поставен тенисист едва в 3-и кръг. Томаш Бердих е в неговия поток, като двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите.

Рафаел Надал, който е поставен под номер 10 тази година, започва надпреварата срещу Томаш Белучи. Испанецът е в определяния като най-тежък поток, където са още Мъри, Цонга и други опасни на трева тенисисти.

Ето и първите съперници на основните фаворити в турнира:

Новак Джокович - Колшрайбер

Стан Вавринка - Соуза

Анди Мъри - Кукушкин

Роджър Федерер - Джумхур

Томаш Бердих - Шарди

Давид Ферер - Уорд

Раонич - Химено - Травер

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички