Джокович влошил контузията си, защото е продължил да играе


Джокович влошил контузията си, защото е продължил да играе
Снимка: Guliver/GettyImages

1289 0

Световният номер 1 Новак Джокович разкри, че е влошил контузията, която получи в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като е продължил участието си в турнира. Сърбинът получи разкъсване на коремен мускул в срещата си с американеца Тейлър Фриц, но въпреки това успя да стигне до успеха, а впоследствие спечели и девета титла в Мелбърн с победа над Данийл Медведев във финала.

"Тази сутрин минах нов ядрено-магнитен резонанс и нараняването е по-голямо, отколкото беше, когато се случи в третия кръг и направих първия си ЯМР. Според лекаря ситуацията не е твърде тежка, но ще имам нужда от известно време за възстановяване. Разкъсването се е увеличило", коментира днес Джокович.

На пресконференцията си след финала носителят на 18 титли от Големия шлем разкри, че от няколко месеца подготвя документален филм за себе си, в който ще има много подробности относно контузията му в Мелбърн и как той е успял да я преодолее, за да стигне до титлата. Филмът трябва да излезе в края на годината.

Наскоро Джокович посочи защо той, Григор и останалите тенисисти се контузват (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички