Джокович след успеха на Australian Open: Имам любовна афера тук, която продължава


Джокович след успеха на Australian Open: Имам любовна афера тук, която продължава
Снимка: Getty Images/Guliver

1056 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович спечели първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Сърбинът надделя във финала над Данийл Медведев с 3:0 сета, а това е 9-и трофей от турнира за него.

"Даниил, ти си великолепен човек. Показа защо сме прекарвали много време заедно в Монако. Не се обаждаш вече, но е хубаво да чуя, че мислиш хубави неща за мен. На корта той (Медведев) е един от най-трудните съперници. Въпрос на време е да спечелиш първата си титла от Големия шлем

Има много смесени чувства затова, което се случи в Австралия в тези седмици. Това беше успешен турнир за организаторите, заради усилията, които положиха. Не беше лесно, беше голямо предизвикателство в много отношения, но те трябва да бъдат горди от себе си затова, което постигнаха. Благодаря ви много затова, че направихме този турнир възможен. Искам да благодаря на този корт, на Rod Laver Arena, обичам те с всяка година все повече и повече. Това е любовна афера, която продължава" - сподели Джокович след финала.

А как Джокович бе обявен за шампион на Australian Open часове преди началото на финала след гаф?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички