Страхотно! Дженев и Янева стартираха с победи на Australian Open


Страхотно! Дженев и Янева стартираха с победи на Australian Open
Снимка: bgtennis.bg

675 0

Отличен старт за българските таланти Адрияно Дженев и Елизара Янева в Австралия! Двамата се класираха за втория кръг на първия за 2023 година турнир по тенис от Големия шлем. Страната ни е представена от рекорден брой тенисисти на Australian Open.

При юношите Адрияно Дженев показа страхотен характер и победи с 6:3, 2:6, 7:6 (10-7) Кайлън Бигун от САЩ. Срещата продължи 2 часа и 22 минути.

Дженев поведе с 3:0 и спечели първия сет с 6:3. Във втората част Адрияно изостана с 1:5 и Бигун изравни сетовете. В третата решителна част нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. В него Дженев поведе с 9-7 точки и от първата си възможност затвори мача в своя полза. Във втория кръг Дженев ще играе срещу Зоран Лудоски от Сърбия. 

При девойките Елизара Янева победи Елия Даниелс от Канада с 6:1, 7:5. Срещата продължи 66 минути. Янева спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет. Във втората част българката спечели три поредни гейма от 4:5 до 7:5. Във втория кръг Янива ще играе срещу №16 в схемата Хаю Конишита от Япония.

Треньор на родните таланти от страна на БФТ е Пресиян Коев.

Още новини за тенис четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички