Часове преди дуела с Григор Димитров: Джокович съсипа от критики телевизията, която ще излъчва мача


Часове преди дуела с Григор Димитров: Джокович съсипа от критики телевизията, която ще излъчва мача
Снимка: Getty Images

4083 0

Часове преди да се изправи срещу Григор Димитров на 1/16-финалите на Australian Open - Новак Джокович отново коментира ситуацията от мача му с Роберто Карбайес Байена, когато напусна за кратко корта. Тогава остана впечатлението, че не е поискал позволение от съдията.

Сърбинът обаче неколкократно разкри след това, че е получил въпросното позволеие. Той обвинява Eurosport, където се излъчват мачовете от Австралия, в умишлено манипулиране.

"Поставиха ме в положение, в което съм принуден да реагирам публично. Това е вторият случай в рамките на шест месеца, в който имам проблем с Eurosport. Доколкото знам, те се обединиха с нова компания в Лондон, която управлява социалните им мрежи. Разбрах, че има промяна и те потвордиха. Не помня какво точно се случи преди шест месеца, но заявих, че няма да давам повече интервюта на Eurosport. Тогава те се извиниха и всичко беше наред. Сега обаче отново изваждат неща от контекста в тырсене на сензация" - започна той, цитиран от Tenniskafe.

"След реакцията ми, Eurosport изтриха всичките си публикации, точно както направиха и предния път. Дадох интервю на Барбара Шет, която ми се извини. Впоследствие Матс Виландер и Борис Бекер сыщо се свързаха с мен. Нямам нищо против тях или Eurosport, но такива неща не бива да продължават да се случват.

ATP и WTA трябва да изградят система, която да защитава играчите в подобни ситуации. Някой трябва да е отговорен. Аз съм лесна мишена, тый като винаги могат да ме изкарат злодей. Такъв имидж са ми изградили. С годините това се превърна в нещо нормално за мен, но няма да тырпя повече несправедливости. Не мага да им позволя да се измъкнат след нещо подобно. Обикновено не реагирам на такива неща, макар че съм можел да го направя хиляди пъти" - заяви Джокович.

"Сега обаче границата беше премината. Никой не ми се извиниха публично и не вярвам да го направят. Eurosport излъчва Australian Open и е една от най-големите телевизии в света. Във всеки един момент можеха да се извинят публично.

Извиниха ми се лично, но хората няма как да знаят това. Повечето фенове никога няма да разберат. Те ще продължават да мислят, че съм пренебрегнал съдията и съм нарушил правилата. По този начин ще ме сметнат за човек, който прави каквото си поиска, а това не е вярно. Вече обясних всичко в каналите си в социалните мрежи" - завърши Ноле.

Ще можете да следите Григор Димитров - Новак Джокович от Australian Open НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички