Страхотен! Александър Лазаров с постижението на кариерата си на сингъл


Страхотен! Александър Лазаров с постижението на кариерата си на сингъл
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1547 0

Намиращият се под номер 304 в световната ранглиста българин Александър Лазаров записа постижение, каквото не бе достигал до този момент в кариерата си на сингъл. Родният състезател се класира за основната схема на ATP 500 турнир.

Както е известно, той получи "уайлд кард" за квалификациите на състезанието в Дубай. В първи кръг надделя над Жанг, а днес (26.02) българинът надделя в труден сблъсък намиращия се под номер 109 в света Франческо Пасаро.

Лазаров дори съумя да го стори в два сета - 7:5, 7:5 в отделните части. Той се превръща във втория българин след Григор Димитров, който ще играе в основната схема на турнир от толкова висока категория.

В първия сет българинът сервираше безупречно и дочака своя момент при 6:5 и две точки за пробив при 15:40, като грабна още първия сетбол. Във втората част затвърди доброто си подаване, но изпусна общо 5 точки за пробив (мачбола) в осмия и в десетия гейм. Все пак отново успя да стигне до такъв при 6:5 и го грабна от първия път.

Напомняме, че първият опонент, когото отстрани - Жижан Жанг, бе дори още по-високо ранкиран - номер 92 в света. Той преклони глава пред българина след 1:6, 6:7(5).

Четете още тенис новини в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички