2 от 2: България тръгна мощно за Купа Дейвис и е само на победа от исторически успех


2 от 2: България тръгна мощно за Купа Дейвис и е само на победа от исторически успех
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2800 0

Българският национален отбор по тенис извоюва две победи в първия ден от мача срещу Нова Зеландия и вече е само на един успех от историческо класиране в Световна Група I за Купа Дейвис!

Така, след победата над Южна Африка, "лъвовете" поведоха убедително в резултата и срещу новозеландците. Двете срещи се изиграха при много мощна подкрепа от страна на българските фенове в Крайстчърч и при висока температура от 33 градуса.

В първата от тях Александър Лазаров се наложи над Аджийт Рай със 7:6 (1), 6:2 за 90 минути игра. Нашето момче осъществи пробив за 5:3 в първия сет, но веднага след това допусна рибрейк, който впоследствие вкара частта в тайбрек. В него Алекс спечели убедително със 7-1 точки.

Във втория сет 25-годишният Лазаров поведе с 2:0, а след това направи още един пробив за 4:1. До края остана стабилен на сервис и това му позволи да затвори мача с 6:2.

За втората среща новозеландците направиха промяна в състава си и Димитър Кузманов се изправи срещу Киринпал Пану. Мико направи обрат и спечели със 5:7, 6:3, 6:2 за 3 часа и 1 минута игра.

29-годишният Кузманов пропусна три сетбола при 5:4 в първия сет, а след това допусна да бъде пробит за 5:6. После Българинът имаше точка да вкара сета в тайбрек, но не се възползва от нея и така загуби първата част с 5:7.

Във втората Мико спаси четири точки за пробив за 2:2 и това преобрази представянето му. Втората ни ракета проби за 5:3 и спечели подаването си за 6:3. Кузманов показа много по-голямата си класа в третата решителна част - поведе с 5:1 и след това нямаше проблеми да донесе втората победа на България.

Програмата в неделя (5 февруари) ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Майкъл Винъс и Артьом Ситак. След това са двете срещи на сингъл.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички