Александър Лазаров стартира успешно в Дубай - пребори тенисист от Топ 100


Александър Лазаров стартира успешно в Дубай - пребори тенисист от Топ 100
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

744 0

Четвъртата ни ракета в мъжкия тенис - Александър Лазаров (№304 в света), започна успешно участието си в квалификациите на турнира от сериите ATP 500 в Дубай.

25-годишният българин, който получи уайлдкард за пресявките, играеше за първи път в надпревара от такъв ранг. В първата си среща той победи световния №92 Жижън Джан от Китай с 6:1, 7:6 (5). Срещата продължи 75 минути!

Алекс спечели пет поредни гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет. Във втората част пък поведе с пробив за 2:1, но Джан отговори веднага с рибрейк за 2:2. След това Лазаров осъществи нов пробив за 5:4 и сервираше за спечелването на мача...

Той стигна до два мачбола, но не успя да се възползва от тях. В следващите два гейма пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него българинът изостана с 3-5, но спечели следващите четири разигравания и така затвори и втория сет.

За влизане в основната схема Лазаров ще играе срещу 109-ия в света - Франческо Пасаро от Италия (сутрешните часове на 26 февруари). Турнирът в Дубай е изключително силен - сред заявените участници в него личат имената на Новак Джокович, Андрей Рубльов, Данийл Медведев и Феликс Оже-Алиасим!

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички