Александър Лазаров получи "уайлд кард" за Дубай, ще мери сили с Джокович и други големи имена


Александър Лазаров получи "уайлд кард" за Дубай, ще мери сили с Джокович и други големи имена
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1181 0

Българският национал за Купа "Дейвис" - Александър Лазаров, получи "уайлд кард" за квалификациите на турнира по тенис от сериите ATP 500 в Дубай с награден фонд 2,86 милиона долара. Това ще е първо участие за българина в пресявки на турнир от подобно ниво.

На старта на квалификациите Лазаров ще се изправи срещу номер 92 в световната ранглиста - Чжъчжън Чжан, от Китай. Двубоят е в събота (25 февруари) от 10:30 часа българско време.

При евентуална победа Лазаров ще мери сили за влизане в основната схема срещу победителя от сблъсъка между италианеца Франческо Пасаро (номер 109) и Юки Бамбри от Индия (номер 688). Българинът има гарантирани 6405 долара от наградния фонд.

Надпреварата в Дубай ще бъде изключително силна. Сред заявилите участници в турнира се открояват имената на цели четирима от топ 10 на ранглиста, сред които е Новак Джокович. Другите трима са Андрей Рубльов, Данийл Медведев и Феликс Оже-Алиасим.

Днес (24 февруари) българинът направи тренировка със световния номер 5 и втори поставен в основната схема Андрей Рубльов.

"Отлична първа тренировка в Дубай заедно с Андрей Рубльов. Невероятен тенисист, но и същевременно страхотен човек! Нямам търпение да изляза на корта утре за първия си мач!", написа Лазаров в социалните мрежи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Димитър Кузманов си тръгна от Индия с 4-цифрена сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички