5 сета и тайбрек решиха спора между Андрей Рубльов и Холгер Руне на 1/8-финалите на Australian Open 2023


5 сета и тайбрек решиха спора между Андрей Рубльов и Холгер Руне на 1/8-финалите на Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

1636 0

Световният №6 от Русия - Андрей Рубльов, се класира за 1/4-финалите на Australian Open 2023, след като победи в 5 сета датчанина Холгер Руне (№10) - 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (9). Битката между двамата продължи 3 часа и 39 минути!

Руснакът първи стигна до пробив в мача, преди Руне да го върне. Нов брейк на сметката на Рубльов обаче му позволи да сервира за сета и той не пропиля своя шанс. След това ролите във втория се размениха и младият датчанин направи един брейк, който му бе достатъчен за изравняване на сетовете. Подобна бе и развръзката в третия и четвъртия и така двубоят влезе в решителен пети сет...

В него 19-годишният Руне поведе с пробив и 4:1, но сервирайки за място в следващата фаза при 5:3 се пропука. После Рубльов спаси два сетбола при 6:5 в полза на съперника, за да вкара срещата в решителен тайбрек до десет точки. Датчанинът дръпна с 5-0 и дори водеше със 7-3, преди руснакът не само да изравни точките, но и да получи два мачбола при 9-7. Първата точка бе спасена от Руне със сервис, а при втората направи страхотен минаващ удар от бекхенд. Впоследствие Рубльов отново дръпна в резултата, а след това късметът му се усмихна, когато топката удари мрежата и падна неспасяемо в половината на скандинавеца за край на мача.

Рубльов се отчете с 22 аса и едва четири двойни грешки, като отрази 12 от 17-те възможности за пробив пред Руне. Той приключи с 58 уинъра и 44 непредизвикани грешки, докато съперникът му бе с отрицателен баланс - 44 уинъра и 60 непредизвикани. В спор за място на полуфиналите Рубльов ще играе с победителя от мача между деветкратния шампион Новак Джокович и представителя на домакините Алекс де Минор!

За четвъртфиналите се класира и американецът Бен Шелтън. Изненадващият поход на 89-ия в ранглистата продължи след петсетов успех над сънародника му Джей Джей Улф - 6:7 (5), 6:2, 6:7 (4), 7:6 (4), 6:2. Шелтън ще играе с победителя от мача Роберто Баутиста Агут и Томи Пол.

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички