Стефанос Циципас изхвърли Даниил Медведев от Финалите на ATP в Торино (ВИДЕО)


Стефанос Циципас изхвърли Даниил Медведев от Финалите на ATP в Торино (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1338 0

Световният №3 Стефанос Циципас се наложи над Даниил Медведев (№5) с 2:1 сета - 6:3, 6:7 (11), 7:6 (1), в късния мач от "Червената група" на Финалите на ATP в Торино. Маратонската срещу между двамата продължи 2 часа и 24 минути, а това бе втора загуба за руснака и по този начин той отпадна от надпреварата, след като бе победител в нея през 2020-а и финалист през миналата година.

Медведев бе предаден от силния си сервис в началото на мача и допусна бърз пробив при единствената възможност на Циципас, който поведе в първия сет с 3:0. Гъркът нямаше проблеми при подаването си и затвори частта с 6:3.

Във втория сет Даниил подобри играта си и сервиса си, завършвайки с общо 16 аса. Двамата достигнаха до тайбрек, който бе спиращ дъха. Стефанос изоставаше в резултата с 1:4, след което изравни, а след това получи и три сетбола, но ги пропусна всичките. Медведев път успя да спечели сета при четвъртия си сетбол на свой сервис!

В решаващия трети сет руснакът сервираше за мача при 5:4, след като направи пробив за 4:3. Той обаче напълно изпусна контрола в този гейм, което позволи на съперника му да се върне в срещата. В крайна сметка двубоят се реши от нов тайбрек, който този път бе напълно доминиран от световния №3 от Гърция.

Циципас и Андрей Рубльов имат по една победа в този поток и в директен сблъсък ще решат кой от двамата ще продължи напред към полуфиналите. Новак Джокович вече си осигури място във финалната четворка с две победи в първите си два мача! Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички