25-годишен американец спря Рафаел Надал на старта на Финалите на ATP


25-годишен американец спря Рафаел Надал на старта на Финалите на ATP
Снимка: Getty Images

1041 0

Американецът Тейлър Фриц победи испанеца Рафаел Надал в откриващия мач от "Зелената група" на Финалите на ATP, които се провеждат в италианския град Торино. Фриц, който замени контузения световен №1 - Карлос Алкарас, надви водача в групата със 7:6 (3), 6:1 за 1 час и 40 минути игра.

25-годишният Тейлър бе този, който имаше възможности за пробив в първия сет - пред него се откриха общо три такива, които обаче не успя да оползотвори и така в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него американският тенисист бе далеч по-солиден от рекордьора по титли в турнирите от "Големия шлем" и спечели със 7:3 точки.

Вторият сет бе равностоен до 2:1 в полза на Фриц. След това 36-годишният Надал допусна първи пробив в мача и оттам-насетне не съумя да покаже характер и да се завърне в срещата, губейки с 1:6.

По този начин американецът оглави "Зелената група" след първия ден в нея. Каспер Рууд е втори след двусетовата си победа над Феликс Оже-Алиасим. Канадецът и Надал ще се изправят един срещу друг във вторите мачове от групата във вторник (15 ноември), докато Рууд и Фриц излизат в директен сблъсък за върха!

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички