Мускули, гъвкавост, финес: как Джокович надделя над Циципас на финалния ATP турнир (ВИДЕО)


Мускули, гъвкавост, финес: как Джокович надделя над Циципас на финалния ATP турнир (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1147 0

Бившият номер 1 в световната ранглиста на ATP Новак Джокович показа впечатляваща форма и стартира с победа на тазгодишното издание на финалното състезание от тура. Сърбинът премери сили със Стефанос Циципас в балканско дерби, което се състои за втори път в рамките на няколко седмици, и надделя с 6:4, 7:6 (4).

Ноле контролираше срещата през цялото време и въпреки успорвания резултат не остави съмнения в превъзходството си. Сякаш най-големият проблем за Циципас, който също показа никак не лоша игра, бе бекхендът, който нееднократно завършваше в мрежата или в аут. Трябва да се отбележи, че до голяма степен Джокович предизвикваше това със страхотното си придвижване по корта и разнообразния си начин на игра.

Моментът на гениалност на Джокович срещу Циципас

Именно подобен момент остана в главите на всички привърженици, след като на Ноле му се наложи да спринтира до самата мрежа, след което да се плъзне по корта и да отговори с къса по диагонала. Топката мина на сантиметри от филето и в крайна сметка се оказа неспасяема за опонента му, като от Tennis TV не пропуснаха да отбележат този момент от двубоя.

Така бившият номер 1 в света оглави червената група с един безупречен успех, докато втори в класирането остава Андрей Рубльов, който съумя да надделее над Даниил Медведев с 2:1 сета. Следващите срещи противопоставят Медведев и Джокович, както и Циципас и Рубльов. В днешния ден (15.11) пък е ред на зелената група, където към момента Тейлър Фриц и Каспер Рууд са с по една победа с 2:0 сета, съответно постигнати над Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим.

Съвсем наскоро пък Ноле загуби болезнено финала на Мастърса в Париж. Преди това да се случи - на полуфиналите срещу Циципас, почти се заформи скандал с бутилката на Джокович - какво бе сипано в нея (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички