Става сложно: От САЩ отказаха на Джокович, сенатор иска Байдън да пусне Новак


Става сложно: От САЩ отказаха на Джокович, сенатор иска Байдън да пусне Новак
Снимка: Getty Images

1801 0

Сенатор Рик Скот информира за развръзката по казуса на Новак Джокович и Мастърс турнирите в САЩ. Както е известно, до месец май там няма как да се влиза без ваксина за коронавирус.

Отказаха на Джокович да играе в Индиън Уелс и Маями

Въпреки това от Индиън Уелс и от Маями поискаха "специално изключение" за световния номер 1 в тениса. Сега Скот информира, че това е било отказано и сърбинът няма да може да играе на въпросните надпревари от сериите "Мастърс 1000".

Въпреки това сенатор Рик Скот призова президента на САЩ Джо Байдън лично да се намеси и да промени това решение. "Той е длъжен веднага да направи изключение и да позволи на Джокович да играе" - вярва Скот.

Припомняме, че от Щатите удължиха въпросния срок за забрана за неваксинирани до 11 май. Съществува вероятност този срок отново да бъде удължен, а ако това се случи, първият в световната ранглиста може да не играе и на турнира от Големия шлем - US Open.

Неслучайно и от тази надпревара излязоха със съобщение: "Новак Джокович е един от най-великите шампиони, които нашият спорт е виждал. От USTA и US Open се надяваме, че Новак ще има успех с молбата да влезе в страна и че феновете ще го видят в действие на Индиън Уелс и Маями".

Сърбинът се намира в чудесна форма, но загуби на полуфиналите в Дубай от Даниил Медведев. Само преди дни Новак Джокович разби велик рекорд в тениса, датиращ от 1997 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички