"Специално изключение": От Мастърсите в Маями и Индиън Уелс правят всичко възможно за Джокович


"Специално изключение": От Мастърсите в Маями и Индиън Уелс правят всичко възможно за Джокович
Снимка: Getty Images

1154 0

Политиката на САЩ за неваксинирани продължава да поставя под въпрос участието на световния номер 1 в тениса Новак Джокович на предстоящите два турнира от сериите "Мастърс". Става въпрос за тези в Индиън Уелс и Маями, които ще се проведат през този месец.

Въпросната забрана ще падне, но това ще се случи на 11-и май. Поради това организаторите на надпреварата в Маями правят всичко възможно сърбинът да бъде изключение и да може да вземе участие в състезанието.

Ето как директорът Джеймс Блейк обясни с какъв аргумент ще се поиска въпросното "специално изключение" за Джокович:

"Искането ни ще бъде базирано на факта, че няма видима опасност от това той да участва в турнира. Не можем да го преместим за 11 май, а искаме нашият най-велик шампион да участва. Посочили сме в заявката, която изпратихме, че присъствието му ще бъде добро от икономическа гледна точка - както за Маями, така и за феновете на тениса по цял свят.

Направили сме всичко по силите си за специално изключение. Решението вече не е в наши ръце. Джокович е поканен и е в списъка. Той е печелил титлата тук шест пъти, искаме да има възможността за това да стане шампион за седми път. Направили сме всичко, което зависи от нас" - сподели Блейк.

Той допълни още, че и от Индиън Уелс са сторили същото: "Ако му разрешат да играе там, значи ще дойде и в Маями. Ясно е, че ако не му позволят за Индиън Уелс, няма да дойде и тук". 

Сърбинът се намира в чудесна форма и продължава да бъде първи в света. Съвсем наскоро Новак Джокович разби великия рекорд в тениса, датиращ от 1997 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички