Стар познайник е първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Маями


Стар познайник е първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Маями
Снимка: Getty Images

2232 0

Григор Димитров научи името на първия си съперник в Маями. Това ще бъде добре познатият му квалификант Ян-Ленард Щруф, който се справи със съпротивата на Фабио Фонини в мач от първия кръг на надпреварата. Германецът се нуждаеше от цели 2 часа и 36 минути на корта, за да подчини ветерана в три части - 6:4 5:7 6:4.

Димитров и Щруф се познават доста добре, като в досегашното им съперничество са изиграли цели пет мача, четири от които са на турнири именно от сериите Мастърс 1000. Балансът е 3-2 победи в полза на хасковлията.

Първото им съревнование в Тура датира от далечната 2013-а година, когато Гришо надделява над немеца на състезанието в Стокхолм, на което впоследствие триумфира с дебютната титла в кариерата си.

Три от останалите им четири сблъсъка идват на Мастърса в Монте Карло, където българинът на два пъти излиза краен победител. Щруф печели веднъж, а вторият му успех е при срещата им в Рим преди четири години.

Германецът, който е висок впечатляващите 193 см, не се намира в особено добър период на кариерата си, след като е далеч от рекордната си 29-а позиция в класацията на АТР. Изминаха и близо две лета от единствения му финал в Тура, датиращ от домашната му надпревара в Мюнхен през 2021-а.

Предвид моментното състояние на двамата тенисисти, Григор изглежда фаворит да се поздрави с победата при шестия епизод от съперничеството си с Щруф. В случай че контузията на родния ни представител е отминала и той съумее да разгърне пълния си потенциал на корта, навярно ще постигне втори пореден успех над този опонент. В хода на подготовката си в Маями Григор впечатли всички с трик на корта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички