Потвърдено: Григор Димитров ще играе в Барселона, там се срещат страшилищата на клей


Потвърдено: Григор Димитров ще играе в Барселона, там се срещат страшилищата на клей
Снимка: Getty Images

2425 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е заявил участие за турнира в Барселона, част от сериите ATP 500. Той ще се състои между 17 и 23 април, а днес (21.03) бе публикуван списъкът с участници.

Надпреварата е на клей и започва веднага след Мастърса в Монте Карло. На него също ще видим в действие хасковлията, който обаче изпитва далеч повече затруднения именно в Барселона, въпреки че турнирът не е толкова престижен, колкото този в Монте Карло, където Гришо се участва като у дома си и бележи добри резултати.

Григор Димитров в звездна компания на турнира в Барселона

Очакванията към състезанието в Барселона са големи, тъй като трябва да видим в действие иконата на клея Рафаел Надал и правещия фурор Карло Алкарас. Именно световният номер 1 спечели титлата там през миналия сезон.

В Барселона ще видим в действие още Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Даниил Медведев, Яник Синер, Камерън Нори, Франсис Тиафо, Карен Хачанов, Пабло Кареньо Буста, Алекс де Минор, Лоренцо Музети и други.

За българина обаче най-напред предстои участие в САЩ. Григор Димитров изтегли труден жребий в Маями, където го очаква "кибритлията на Тура".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички