Станаха ясни плановете на Димитров след достойната битка на Ролан Гарос


Станаха ясни плановете на Димитров след достойната битка на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

5400 0

Григор Димитров отпочива след достойното си представяне по време на Ролан Гарос. Той достигна за втори път в кариерата си до осминафиналите на елитната френска надпревара. 

Силната му игра в голяма част от срещите кара феновете му по целия свят да очакват следващия турнир, в който ще вземе участие. Това можеше да е още надпреварата в Щутгарт, която стартира съвсем скоро, но плановете на българина претърпяха промени. 

Трябва да се отбележи, че хасковлията се представя на страхотно ниво в последно време и бе на победа в Женева от възможността да сложи край на негативна серия. По време на нея той не е печелил турнир вече няколко години.

Следващият турнир за Гришо

За Димитров се предполагаше през изминалите дни, че следващото му участие ще бъде в Европа, а за такова се потвърди официално и зад Океана в близкото бъдеще.

Така Гришо трябва да се присъедини към квалификациите за турнира в Куинс, Лондон, които стартират на 17 юни. 

Офанзива в САЩ

Малко повече от месец по-късно идва участието му във Вашингтон. Той вече е заявил участие на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТР 500 във Вашингтон, съобщиха организаторите на надпреварата, която започва на 31 юли.

32-годишният българин трябва да се включи за осми път в състезанието, а най-доброто му представяне в столицата на САЩ досега остава четвъртфиналът през 2013 година.

Двукратният шампион и защитаващ титлата си от 2022 година Ник Кирьос (Австралия) също е заявен. Той не е играл през годината заради лечение на контузия на коляното, но се готви да се завърне на корта съвсем скоро.

Вижте повече за по-голямата почивка, която Димитров си даде след Ролан Гарос!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички