Стана ясно от кое място в света ще стартира Григор Димитров на Sofia Open 2022, а двама наши тенисисти са с рекорд


Стана ясно от кое място в света ще стартира Григор Димитров на Sofia Open 2022, а двама наши тенисисти са с рекорд
Снимка: Getty Images

1316 0

Гордостта на България в тениса – Григор Димитров, запази позиции в световната ранглиста по тенис при мъжете. Гришо остана на 23-ото място в класацията, въпреки че не участва в турнири през миналата седмица. Той е с актив от 1730 точки.

Димитров се завръща за участие в надпреварата от сериите АТП 250 Sofia Open. Квалификациите на турнира в родната столица започнаха вчера.

Григор, който е постевен под №3 в основната схема, ще стартира директно от втория кръг. Хасковлията ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Микаел Имер и Иля Ивашка,

Втората ракета на България Димитър Кузманов отбеляза рекорден прогрес до 158-ото място с 339 точки, след като се класира за втория кръг на "Чалънджър" в  Генуа (Италия) през миналата седмица.

Адриан Андреев също записа рекордно класиране. Той достигна до полуфиналите на същия "Чалънджър" в Генуа (Италия). Така той се изкачи с 62 места до 247-ото в света с 201 точки.

№1 остава испанецът Карлос Алкарас  с 6740 точки. Втори е норвежецът Каспер Рууд с 5850 точки. Третото място е за Рафаел Надал с 5810 точки. Яник Синер, който е поставен под №1 на турнира в София, се завръща в Топ 10. Италианецът се изкачва с едно място да 10-ата позиция с 3200 точки.

А ето какъв рекорд постигна най-добрата ни тенисистка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички