Григор Димитров: Нямам търпение за мощно "Мачкай, Гришо", не се страхувам от никого


Григор Димитров: Нямам търпение за мощно "Мачкай, Гришо", не се страхувам от никого
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1672 0

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, говори преди откриващия ден от "Sofia Open 2022". Първата ракета на България разкри, че няма търпение да излезе пред родна публика, както и интересни подробности около себе си и своята подготовка.

"Сякаш не съм напускал. Нямам търпение да се завърна на корта в София и се чувствам добре. Тук беше един от най-специалните ми моменти. Готов съм за мощно „Мачкай, Гришо“, заяви хумористично Димитров на пресконференция пред медиите.

"Очаквам много хубава публика. Всеки от нас иска известна доза импулс, който да ти придаде по-голяма сила. Чудесно е, че хората използват за всичко „Мачкай, Гришо“. Това не го знаех", отговори първата ни ракета, след което разкри подробности за себе си и тренировъчния процес.

"Видяхте, че през последните 2-3 години турнирите претърпяха промени. Всичко беше деликатно. Тренировките бяха много различни, за съжаление. В момента съм добре. Скоро ще направя цялостни изследвания, за да знам дали мога да тренирам всеки ден. Целта ми беше да съм на 100%, когато идвам в София.

Опитвам се да се възползвам от енергията, която получавам. Винаги, когато има българска подкрепа, се чувствам добре. Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя.

Играя мач за мач. Няма значение срещу кого съм, искам да се наслаждавам и да играя добре. Срещу всички съм играл и печелил. Не се страхувам от никого. Всеки един спортист минава през моменти, в които иска да се събуди и да не прави нищо", допълни още той, след което отговори на питане дали е отделил време на родния си град Хасково.

"За съжаление, нямах време да се прибера в Хасково. Ако мога да прекарам няколко седмици там, бих го направил, защо не", сподели Гришо.

Ето какво отреди жребият за старта на "Sofia Open 2022"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички