Григор Димитров: Не знаех какво да кажа за оттеглянето на Федерер, на Алкарас му трябва още


Григор Димитров: Не знаех какво да кажа за оттеглянето на Федерер, на Алкарас му трябва още
Снимка: Getty Images/Guliver

2246 0

Най-добрият бъгларски тенисист - Григор Димитров, коментира решението на легендарния Роджър Федерер да прекрати кариерата си. Първата ни ракета разкри какво най-много го възхищава у швейцареца, като сподели мнение и за младия Карлос Алкарас, който прави фурор в тениса.

"Прецизността на Федерер е много известна. Преди да пусна снимката с него в Instagram, исках да напиша нещо, но не знаех какво. Не можех да намеря правилните думи", заяви Гришо пред медиите преди предстоящия турнир "Sofia Open 2022".

"Сетих се, че той ми беше писал едно съобщение след петсетовия мач срещу Надал в Австралия. Започнах да го чета и оттам намерих думите. Нещото, което винаги ме е възхищавало в Роджър, е настройката му, че винаги има следваща точка. Самата му психическа настройка преди, по време и след мач е нещото, което ме впечатлява", допълни още той, коментирайки и най-перспективния талант на тениса Карлос Алкарас.

"Прекалено рано е да говорим дали младите могат да променят тениса. Виждаме как удря Алкарас. Още му трябва. Може да се намери пролука. Не мисля, че тенисът ще стане силов“, завърши Димитров.

Ето какво каза той относно предстоящата смяна на треньора си, както и евентуалното му участие на "Купа Дейвис"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички