Спокойният Роджър Федерер: 4-те случая, в които загуби контрол над нервите си (ВИДЕО)


Спокойният Роджър Федерер: 4-те случая, в които загуби контрол над нервите си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1986 0

Роджър Федерер е вероятно тенисистът с най-голяма фенска маса. А една от причините за това е фактът, че притежава изключително джентълменско поведение спрямо всички - и на корта, и извън него.

Въпреки това има случаи в историята, в които дори швейцарецът не съумява да сдържи нервите си. Такъв е например този от 2009 година, когато на US Open се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро.

Тогава аржентинецът бе едва на 20 години и играеше първи финал на турнир от Големия шлем. В крайна сметка дори стигна до трофея. В онзи сблъсък въпросната ситуация се развива в края на деветия гейм в третия сет, когато главният съдия уважава желание на аржентинеца да използва системата за видеоповторение, въпреки че се е забавил. Обвиненията на Роджър са, че няма еднакъв аршин.

През 2009 година Федерер избухва в още два случая. И двата в мачове срещу Новак Джокович - в Монте Карло и в Маями. В Америка той "блесна" с яростно счупване на ракетата, дошло след поредната непредизвикана грешка. В крайна сметка онзи дуел се оказва втората му загуба от Джокович в кариерата. Преди това в Монте Карло пък бе влязъл в словесен конфликт със семейството на Ноле.

Има и един пресен случай, когато през 2019 година участва на Мастърса в Шанхай. Тогава влиза в спор със съдията Начо Форкадел по време на срещата с Александър Зверев от четвъртфиналите. Обвиненията на Федерер са, че съдията не го е информирал, че опонентът ще сервира с нови топки и така не е подготвил нова ракета.

Случаите са извадени от колегите от tennis.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички