Какво прави Роджър Федерер след оттеглянето си? Разкритие от Рафаел Надал


Какво прави Роджър Федерер след оттеглянето си? Разкритие от Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

1984 0

Двама от най-великите тенисисти в историята - Рафаел Надал и Роджър Федерер, поддържат връзка много често, дори след като швейцарският състезател обяви официално края на своята знаменита кариера през септември.

Той страда от контузия в коляното в последните години и дори се подложи на няколко операции с надеждата, че ще може да продължи да играе на най-високо ниво. Той обаче все още се възстановява, а какво прави в свободното си време разкрива самият Надал в интервю пред "Diario AS". 

"Той е щастлив, наслаждава се на живота и е удовлетворен. Говорим постоянно. Имаме много добри взаимоотношения. Той върши разни неща. Беше в Токио и на други места. Говоря с него постоянно и истината е, че само трябва да оправи коляното си", признава Надал, отговаряйки за прочутите кадри как двете легенди плачат при оттеглянето на Федерер от голямата сцена.

"Този момент беше негов. Една от иконите в историята на спорта напусна. Бях много трогнат, защото в крайна сметка го преживях като съперник, съотборник и дори като фен. Аз съм професионален атлет, но и в същото време голям фен на спорта и ценя това много. 

Ако някой като Федерер напуска, е трудно да не си развълнуван. Щастлив съм за него, защото поне приключи, играейки. Изглеждаше, че това няма как да се случи, но го направи. Мисля, че беше много хубави оттегляне за него", допълни още той.

Ето какво казал Федерер на Надал преди да се откаже

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички