Приключва ли Рафаел Надал с тениса? В Испания сравниха ситуацията с Роджър Федерер


Приключва ли Рафаел Надал с тениса? В Испания сравниха ситуацията с Роджър Федерер
Снимка: Getty Images

2724 0

Испанският тенисист Фелисиано Лопес изрази загриженост относно ситуацията на страдащия от контузия Рафаел Надал през последните няколко месеца.

Надал не е стъпвал на корта от Мейджъра в Мелбърн, където получи контузия на бедрото по време на мача си срещу Макдоналд. Неговият сънародник Лопес заяви, че е притеснен за ситуацията на Надал. Той сравни настоящите травми на 36-годишния тенисист с последните месеци от кариерата на Роджър Федерер, която приключи на Лейвър Къп миналата година.

"Притеснявам се повече като негов приятел. На ниво тенис, очевидно се притеснявам, че той може да играе отново и че може да пристигне на Ролан Гарос подготвен, което е основната цел. Но ме тревожи повече на лично ниво, че играч, който е триумфирал през целия си живот, сега преминава през това, така че се надявам да се възстанови скоро", каза Лопес за "Punto de Break".

"Боли ме, че той преминава през това, точно както се случи с Федерер, който трябваше да се оттегли, без да може да играе, изигравайки полуслаб мач на двойки, въпреки че това беше доста добра причина, но не мисля, че е това, за което е мечтал след всичко, което е постигнал", добави испанецът.

Надал стартира сезона на първата Юнайтед Къп, където загуби и двата си мача от Камерън Нори и Алекс де Минор. На Откритото първенство на Австралия, където той беше защитаваше титлата си, победи Джак Дрейпър, преди да загуби от Макензи Макдоналд в два сета в осминафиналите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Надал съобщи лошата новина за тура в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички