Спаринг партньор издаде 2-те тайни на Григор за невероятния сезон 2023


Спаринг партньор издаде 2-те тайни на Григор за невероятния сезон 2023
Снимка: Getty Images

2238 0

Страхотно разкритие за отличната форма на Григор Димитров през настоящия сезон бе направено в руската преса. Той дойде от един от спаринг партньорите на българина - Златко Грозев. 

"Тайната на успеха е проста - той започна да тренира повече непосредствено на корта. В миналото често се посвещаваше изцяло на работата във фитнеса, за да бъде винаги в отлична физическа форма, с което беше известен Федерер. Сега той усъвършенства още повече ударите си и разширява арсенала си от техники", започна партньорът на тенисисти в тренировките пред "Ведомости. Спорту".

Според него тази година Димитров и треньорите му много активно разглеждат отминалите му мачове, за да елиминират някои от недостатъците в играта му. "Той започна да ми дава много различни задачи. Например кара ме да сервирам с определена скорост. Има тренировки, на които аз постоянно стоя на мрежата, а той се опитва да . Преди това тренировките се провеждаха в много по-спокоен режим", посочва той.

Грозев заяви, че понякога тренировките на Григор предизвикват "истинска наслада". "В тениса има нещо като машина, която хвърля топките на играча в исканата посока. Можеш да я заредиш с, да кажем, 300 топки.

Някои може да пропуснеш, други - да удариш. А Григор удря всичките 300, при това грациозно. Той буквално се "ожени" за тази машина през настоящия сезон и резултатът е налице", завърши той. Ето с какъв удар Григор побърка Париж в мача с Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички