Григор: В мачове като този с Медведев разбираш, че както и да удариш топката, тя ще се върне


Григор: В мачове като този с Медведев разбираш, че както и да удариш топката, тя ще се върне
Снимка: Getty Images

1585 0

Първата ракета на България - Григор Димитров, говори за това как е успял да победи третия в света - Даниил Медведев, във втори кръг на Мастърса в Париж.

"Дори сега разговарях с екипа ми как на няколко пъти можех да направя различни удари. Например всеки път, когато се подготвях за бекхенд, вместо да се навеждам напред, се навеждах назад. Помислих си: "Какво се случва?".

Честно казано, беше много трудно. В такива моменти играеш и разбираш, че както и да удариш топката, тя пак ще се върне. Това е целта на Даниил. Не само днес. Общо взето той така играе", започна българинът на пресконференцията след мача.

"И на мен ми се струваше, че не виждам всички варианти да се възползвам максимално от тази игра. Много е трудно да ги видиш, когато си на корта и после ще видя дали можех да направя нещо по-различно, да го надхитря или да поема малък риск.

Винаги имам добри шансове в дълги разигравания. Срещу него винаги е плюс или минус 50/50 или може би леко предимство в негова полза. Но да, трябваше да го приема. Нямаше друг изход", продължи Григор.

"В мачове с такива играчи, когато малко си изваден от релси или започваш да правиш грешки, те забелязват и се възползват максимално", завърши родната звезда. Междувременно, бивш номер 1 в света много харесаха битката Димитров - Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички