След успех над поляк: Александър Лазаров е на финал в Санта Марина


След успех над поляк: Александър Лазаров е на финал в Санта Марина
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

917 0

Александър Лазаров се класира за финала на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под номер 1 Лазаров направи обрат и победи третия в схемата Макс Касниковски (Полша) с 6-7 (6), 6-2, 6-2. Срещата започна вчера, но поради лоши атмосферни условия се доигра днес. Лазаров поведе с 4-1 в първия сет, но допусна изравняване при 5-5. В тайбрека Алекс отстъпи драматично с 6-8 точки.

Във втората част Алекс спечели пет поредни гейма и изравни сетовете след 6-2. В третата решителна част Лазаров проби за 4-2, а след това направи още един брейк за да затвори мача с 6-2.

Българинът ще играе в спор за титлата срещу №2 в схемата Владислав Орлов (Украйна). Финалната среща е по-късно днес. Също днес, Александър Донски ще играе финал в турнира на двойки. Донски и Владислав Орлов (Украйна) ще играят срещу Туна Алтуна (Турция) и Олаф Печковски (Полша).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички